جایگزین ایمپلنت دندان

جایگزین ایمپلنت دندان + تفاوت ایمپلنت با سایر روش‌های جایگزینی دندان، کدام روش بهتر است؟

یکی از بهترین متدهای درمانی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته، ایمپلنت دندان است اما اینطور نیست که این، تنها روش باشد. با اینکه مطمئن‌ترین روش کاشت دندان است اما برخی افراد به دلایل جسمی و یا مشکلات دیگر، نمی‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهند. خوشبختانه علم دندانپزشکی آنقدر پیشرفت کرده که برای کاشت دندان، روش‌های زیادی به عنوان جایگزین ایمپلنت دندان وجود دارد که هم هزینه‌ی کمتری نسبت به ایمپلنت دارند و هم فرایند درمان‌شان سریع‌تر است. 

همچنین چون از نظر ظاهری شباهت زیادی با دندان‌های طبیعی دارند، می‌توانند باعث بهبود لبخند افراد و افزایش اعتماد به نفس آن‌ها شوند. در نتیجه افراد می‌توانند در صورت نبود شرایط جسمی یا مالی برای انجام ایمپلنت، با تشخیص دندانپزشک خود، از این روش‌های جایگزین بهره مند شوند. هر یک از این تکنیک‌ها از مزایا و معایب خاصی برخوردار هستند که باید اول تفاوت‌های آن‌ها را بسنجید تا بتوانید بهترین روش را انتخاب کنید. تا پایان همراه ما باشید تا هر آنچه که لازم است درباره کاشت ایمپلنت و انواع روش‌های جایگزین آن بدانید را شرح دهیم.

فهرست مطالب

کاشت دندان چیست؟

کاشت دندان یا همان tooth replacement methods، یکی از بهترین تکنیک‌های درمانی در علم دندانپزشکی است که این امکان را برای افرادی که به دلایل مختلف نظیر تصادف، ضربه و خرابی، عوامل ژنتیکی و … یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند، فراهم کرده است که بتوانند دندان‌های خود را با ظاهری کاملا طبیعی جایگزین کرده و با اعتماد به نفس بیشتر لبخند بزنند؛ بدون اینکه از خالی بودن فضای دهان خود خجالت بکشند و بخواهند دندان‌های از دست رفته خود را پنهان کنند. متاسفانه در گذشته هیچ روشی برای کاشتن دندان وجود نداشت اما امروزه روش‌های بسیار نوین و جدیدی ظهور پیدا کرده است.

وقتی صحبت از کاشت دندان می‌شود به ذهن همه فقط تکنیک ایمپلنت می‌رسد اما روش‌های متعددی به عنوان جایگزین ایمپلنت دندان وجود دارند. با توجه به متنوع بودن روش‌های درمانی و زیبایی برای جبران دندان‌های خراب و از دست رفته، این سوال پیش می‌آید که کدام تکنیک بهتر است. پاسخ این سوال بیشتر از همه به تشخیص دنداپزشک بستگی دارد اما شرایط مالی و جسمی بیمار نیز در انتخاب روش مورد نظر بی تاثیر نیست. از انواع روش‌های کاشت دندان می‌توان به ایمپلنت دندان، بریج‌های دندانی و کاشت دندان با دندان مصنوعی اشاره کرد که هر یک از یکسری مزایا و معایب برخوردار هستند و اینطور نیست که همیشه ایمپلنت و یا یکی از روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان را به عنوان بهترین درمان در نظر گرفت.

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های جدید برای جایگزین دندان‌های از دست رفته است که می‌تواند ظاهری طبیعی و زیبا به دندان‌های شما بدهد. مراحل کاشت ایمپلنت دندان به طور کلی به این صورت است که اول یک ارزیابی اولیه توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد تا مشخص شود بیمار کاندید مناسبی برای انجام این روش هست یا نه. سپس طی یک جراحی پایه ایمپلنت که اغلب از جنس تیتانیوم است در داخل استخوان فک قرار داده می‌شود و سپس به مدت چند ماه مهلت داده می‌شود تا استئواینتگراسیون یا همان ادغام تدریجی ایمپلنت با بافت استخوانی اطراف دندان انجام گیرد. بعد از این مدت، اباتمنت به عنوان یک نقطه اتصال تاج به سایر پروتزهای دندانی در بالای ایمپلنت قرار می‌گیرد و در نهایت بعد از قرار دادن تاج دندان که از نظر رنگ، کارایی، شکل و اندازه با دندان‌های طبیعی تطابق دارند، مراحل کاشت به اتمام می‌رسد.

درصد موفقیت این روش بسیار بالاست اما خونریزی شدید و تحمل درد نسبتا شدید بعد از جراحی و طولانی بودن دوره نقاهت باعث شده که افراد در انجام آن دچار تردید شده و به فکر تکنیک‌های دیگر برای جایگزین ایمپلنت دندان باشند.

روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان

همانطور که توضیح داده شد، ایمپلنت دندان یک روش کاملا بی نقص نیست و چون شرایط جسمانی خاصی نظیر تراکم کافی استخوان فک را می‌طلبد، متاسفانه همه‌ی افراد قادر به انجام آن نیستند. خوشبختانه ایمپلنت تنها درمان برای جایگزین دندان‌های از دست رفته نیست و می‌توان با تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان هم لبخند زیبایی برای افراد ساخت. این متدهای درمانی نسبت به ایمپلنت کمتر تهاجمی هستند و فرایند درمان کوتاه‌تری دارند و همین باعث شده بسیاری از بیماران، انجام آن‌ها را به ایمپلنت ترجیح دهند.

گزینه‌های کاشت دندان بدون ایمپلنت معمولا کم هزینه‌تر هستند و گاهی اوقات می‌توانند نتایج بسیار موفقیت آمیزی داشته باشند اما این را باید در نظر بگیرید که درمان‌های ترمیمی راه حل دائمی برای مشکل به وجود آمده نیستند. توجه داشته باشید که همیشه برای همه‌ی افراد نمی‌توان یک راه حل را پیشنهاد داد. بنابراین باید قبل از انجام هر یک از روش‌های کاشت دندان و تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان به خوبی تحقیق و مطالعه کنید و از دندانپزشک خود مشاوره بگیرید تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

• بریج دندان

یکی از بهترین روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان، بریج یا پل دندان است. زمانی که یک یا دو دندان در کنار یکدیگر از دست رفته باشند، بریج می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. نحوه‌ی عملکرد بریج دندان به این صورت است که با پر کردن فضای خالی دندان به بیماران کمک می‌کند تا در صحبت کردن و غذا خوردن مشکلی نداشته باشند. بریج که به آن پل ثابت هم می‌گویند یکی از جدیدترین روش‌ها برای کاشت دندان بدون ایمپلنت است که طی آن با اتصال پونتیک به روکش، در دو طرف آن کار می‌شود.

بریج می‌تواند از جنس طلا، مس یا سرامیک باشد که توسط دو دندان کناری در جای خود ثابت نگه داشته می‌شود. در واقع دو دندان کناری به عنوان تکیه گاه بریج عمل می‌کنند. در این روش که یکی از مناسب‌ترین تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان است، دیگر نیازی به قرار دادن پایه‌ای درون استخوان فک برای گذاشتن پروتز دندانی روی آن وجود ندارد. در واقع در روش پل ثابت، دندان‌های کناری نقش پایه را ایفا می‌کنند و پل که شامل سه دندان مصنوعی است، بر روی دندان از دست رفته و دو دندان اطراف آن قرار می‌گیرد. در این مرحله دندانپزشک از دندان بیمار عکس گرفته و قالب گیری انجام می‌دهد تا قالب انحصاری شخص در لابراتور طراحی و ساخته شود. بریج دندان 4 نوع اصلی سنتی، کنسول، مریلند و بریج با ایمپلنت دارد. بریج سنتی یکی از رایج‌ترین روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان است که معمولا از جنس فلز، چینی ذوب شده به فلز یا سرامیک ساخته می‌شوند.

پل سنتی دندان، دو یا چند روکش و یک دندان پرکننده دارد که همه‌ی آن‌ها به هم متصل هستند. وظیفه روکش‌ها این است که بریج را در جای خود ثابت نگه دارند. در بریج کنسول، پونتیک یا همان بریج فقط به یک دندان اباتمنت اتصال پیدا می‌کند و زمانی انجام می‌گیرد که دندان از دست رفته فقط یک دندان سالم در مجاورت خود داشته باشد. بریج دندان مریلند برای زمانی کاربرد دارد که دندان‌های جلویی از دست رفته باشند. در این روش جایگزین ایمپلنت دندان، از پرسلین ذوب شده استفاده می‌شود که توسط یک چارچوب فلزی یا چوبی ساپورت می‌شود.

پل مریلند به دو دندان اطراف دندان از دست رفته تکیه می‌کند. بریجی که توسط ایمپلنت پیشتیبانی می‌شود یک روش جدید و پیشرفته است که در آن ایمپلنت، بریج دندانی را محکم سر جای خود نگه می‌دارد نه دو دندان مجاور دندان از دست رفته را. یعنی یک عمل ایمپلنت انجام می‌گیرد تا در مراحل بعدی، پل‌ها به طور محکم در جای خود محکم نگه داشته شوند.

روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان

کوتاه‌تر بودن دوره نقاهت و بهبودی و کم هزینه بودن در مقایسه با ایمپلنت، داشتن ظاهر زیبا و مشابه دندان‌های مصنوعی، امکان ترمیم دندان‌های کناری و نگهداری و تمیز کردن آسان از مزیت‌های بریج دندان است؛ اما اینطور هم نیست که یک روش کاملا بدون نقص باشد. برای مثال دندان‌های اطراف حتی اگر سالم هم باشند، باید تراش داده شوند تا شرایط مناسب برای گذاشتن دندان فراهم شود.

این احتمال وجود دارد که انجام بریج به اعصاب دندان آسیب برساند و نیاز باشد فرد دندان‌های خود را عصب کشی کند. اگر پل به درستی در جای خود قرار نگیرد، ممکن است شل شده و از جایش خارج شود. شل شدن روکش‌هایی که دندانپزشک در ابتدای کار استفاده می‌کند ممکن است باعث نفوذ باکتری‌ها به درون آن‌ها شود. از دیگر معایب بریج دندان به عنوان جایگزین ایمپلنت دندان می‌توان به تثبیت نکردن استخوان زیرین، دشوار بودن تمیز کردن زیر بریج و تغییر ساختار دندان‌های نگهدارنده اشاره کرد.

• روکش دندان

از دیگر روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان می‌توان به روکش دندان اشاره کرد. در ابتدا با استفاده از رادیوگرافی و عکس‌های کامپیوتری، عکس‌های سه بعدی از دندان‌های فرد گرفته می‌شود و دندانپزشک با مشاهده و بررسی این عکس‌ها و ارزیابی استخوان فک، مکان دقیق کاشت دندان را انتخاب می‌کند. سپس بدون اینکه لثه برش داده شود و یا تراشیده شود، متخصص، روکش ساخته شده را روی استخوان فک تعبیه می‌کند.

زمانی می‌توان از این تکنیک جایگزین ایمپلنت دندان استفاده کرد که دندان اصلی هنوز سر جای خود قرار داشته باشد. دندان جدیدی که با توجه به نتایج عکس‌های سه بعدی و کپی برداری از دندان اصلی ساخته می‌شود، بدون نیاز به جراحی، در مکانی که دندانپزشک از قبل تشخیص داده قرار داده می‌شود. در ابتدا یک روکش موقت 6 ماهه مورد استفاده قرار می‌گیرد و بعدا دندانپزشک آن را با یک روکش دائمی جایگزین می‌کند.

• پروتز متحرک

در گذشته اگر کسی قصد داشت دندان‌های از دست رفته‌ی خود را جایگزین کند، چاره‌ای به جز استفاده از دندان‌های مصنوعی نداشت. دندان مصنوعی معایب زیادی از جمله جابجایی زیاد، ایجاد اختلال در نحوه تکلم و کیفیت پایین دارد و همین باعث شده که تمایل افراد برای استفاده از این تکنیک به عنوان جایگزین ایمپلنت دندان بسیار کاهش یابد. اما اینطور هم نیست که هیچ مزیتی نداشته باشد. برای مثال در این روش کاشت دندان می‌توان خیلی سریع دندان‌های از دست رفته را جایگزین کرد. همچنین استفاده از پروتزهای متحرک می‌تواند باعث افزایش اعتماد به نفس شخص در صحبت کردن، غذا خوردن و لبخند زدن در ملاء عام شود. امروزه دندان مصنوعی‌های جدیدی ساخته شده که نسبت به دندان مصنوعی کامل که در گذشته استفاده می‌شد، کاربرد و مزیت بیشتری دارند.

پروتزهای متحرک شامل پروتزهای جرئی، پروتز کامل و پروتزهای ایمپلنت شده هستند. پروتزهای جرئی بیشتر برای اشخاصی کاربرد دارند که می‌خواهند یک یا چند دندان از دست رفته‌ی خود را در فک بالا یا پایین جایگزین کنند. این پروتزها از پایه‌هایی به رنگ لثه ساخته شده‌اند و با اتصال به دندان‌های طبیعی، ظاهری طبیعی را ایجاد می‌کنند. گاهی نیاز است برای اطمینان از مناسب بودن پروتزهای جزئی، روی دندان‌های تکیه گاه از روکش استفاده کرد. متاسفانه گیره‌های فلزی پروتزهای جرئی ممکن است قابل مشاهده باشند و ظاهر خوشایند و زیبایی ایجاد نکنند.

قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت 1403

قیمت کاشت دندان در تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان با توجه به شرایط، نوع درمان و کیفیت آن، تعداد دندان‌های تحت درمان و سختی کار کاشت دندان متفاوت است و نمی‌توان یک عدد دقیقی را اعلام کرد. اما معمولا برای بریج 4 الی 15 میلیون، برای دندان مصنوعی 7 الی 20 میلیون به ازای هر فک و برای فیلپر حدود 1 الی 5 میلیون تومان هزینه مورد نیاز است. همچنین عوامل دیگری نظیر نحوه کار و میزان دانش دندانپزشک، نوع تجهیزاتی که استفاده می‌کند و اینکه در کدام مرکز تخصصی انجام می‌گیرد، نیز در تعیین قیمت کاشت ایمپلنت و تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان تاثیر می‌گذارند.

هزینه ایمپلنت در مقایسه با این روش‌های جایگزین بیشتر است اما با در نظر گرفتن این موضوع که ایمپلنت یک درمان دائمی برای جایگزین دندان‌های از دست رفته است، می‌توان گفت که نسبت به متدهای درمانی دیگر، صرفه اقتصادی بیشتری دارد. با این حال برخی از مراکز و کلینیک‌های دندانپزشکی شرایط پرداخت اقساطی برای پرداخت هزینه خدمات درمانی و زیبایی خود دارند تا همه‌ی افراد بتوانند از این خدمات بهره مند شوند.

کلینیک دندانپزشکی تیک یکی از بهترین مراکز تخصصی دندانپزشکی در شرق ایران است که با حضور تیم دندانپزشکان حازق نظیر دکتر امیدواری و دستیاران کاربلد انواع خدمات کاشت دندان با و بدون ایمپلنت را با شرایط پرداخت اقساط بلند مدت ارائه می‌دهند تا هیچ کس از داشتن یک لبخند زیبا محروم نماند. شما می‌توانید از طریق این کلینیک تخصصی، به طور رایگان و مجازی مشاوره دریافت کنید و درباره قیمت ایمپلنت دندان در مشهد و یا سایر تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان اطلاعات کسب کنید.

بهترین روش کاشت دندان چیست؟

این سوال که کدام روش کاشت دندان بهترین روش است از نظر علمی صحیح نمی‌باشد. همیشه نمی‌توان یک روش را با قطعیت کامل به عنوان بهترین متد درمانی در نظر گرفت چون عوامل مختلفی وجود دارند که در انتخاب یک روش به عنوان مناسب‌ترین تکنیک تاثیر می‌گذارند. دندانپزشک شما بهترین فردی است که می‌تواند با معاینه و بررسی شرایط دندان‌ها و فک شما، مناسب‌ترین روش کاشت دندان را پیشنهاد دهد. با این حال ایمپلنت دندان به عنوان یک روش دائمی و ایمن یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاشت دندان است که معمولا دندانپزشکان در اولین وهله این روش را پیشنهاد می‌دهند. اما متاسفانه انجام ایمپلنت برای همه امکان پذیر نیست.

برای انجام باید یکسری شرایط محیا باشد تا دندانپزشک بتواند مراحل ایمپلنت را شروع کند در غیر این صورت باید از روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان کمک بگیرد. برای مثال کسی که استخوان فک محکمی ندارد، نمی‌تواند برای کاشت دندان از ایمپلنت استفاده کند اما اینطور هم نیست که هیچ جایگزینی برای این روش وجود نداشته باشد. خوبشختانه پیشرفت علم و تجهیزات دندانپزشکی این امکان را برای کسانی که شرایط انجام ایمپلنت ندارند، فراهم کرده تا بتوانند با انجام سایر تکنیک‌های جایگزین، دندان‌های از دست رفته و خراب خود را جبران کرده و لبخند زیبایی داشته باشند.

کاشت ایمپلنت‌های دندانی برای چه افرادی امکان پذیر نیست؟

همانطور که متوجه شدید، یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای کاشت دندان ایمپلنت است. با اینکه درصد موفقیت این روش بسیار بالاست و طول عمر و استحکام بالایی دارد، اما متاسفانه همه‌ قادر به انجام آن نیستند و دندانپزشک در صورتی می‌تواند این تکنیک را اجرا کند که فرد شرایط ایمپلنت دندان را داشته باشد در غیر این صورت باید برای جبران دندان‌های از دست رفته از روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان مثل بریج دندان، دندان مصنوعی و .. کمک گرفت. افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند، کسانی که از معایب دندان مصنوعی و بریج دندان خسته شده‌اند و به دنبال یک درمان دائمی برای جبران دندان‌های از دست رفته‌ی خود هستند و همچنین افرادی که استحکام دندان و زیبایی طبیعی لبخند برایشان مهم است، می‌توانند کاشت ایمپلنت دندان انجام دهند.

تشخیص اینکه آیا بیمار کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت هست یا نه کاملا به نظر دندانپزشک بستگی دارد که بعد از بررسی آزمایشات لازم، عکس‌های مخصوص و معاینه تصمیم گیری می‌کند.

دیابت کنترل نشده، بارداری، پوکی استخوان، کافی نبودن تراکم و استحکام استخوان فک، بیماری‌های لثه، نارسایی قلبی و سکته قلبی، سن کمتر از 18 سال، بیماری‌های خود ایمنی و یا ضعف سیستم ایمنی، سنین بالا که باعث ناتوانی افراد می‌شود، سرطان، بیماری تالاسمی و هموفیلی، پرتودرمانی و رادیوتراپی به خصوص در ناحیه فک و صورت از جمله فاکتورهایی است که باعث می‌شود دندانپزشک برای جبران دندان‌های از دست رفته‌ی بیمار به فکر روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان بیفتد. افرادی که دخانیات و سیگار مصرف می‌کنند، دیابت دارند، از تحلیل استخوان شدید رنج می‌برند و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی‌کنند می‌توانند ایمپلنت انجام دهند اما ریسک خطر در این افراد بالاتر است و حتما باید دستور العمل‌های پزشک خود را جدی بگیرند در غیر این صورت کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز نخواهد بود.

روش‌های جایگزین ایمپلنت چه مزایایی دارد؟

هر کدام از روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان مزایایی دارند که در ادامه به بررسی مختصر آن‌ها خواهیم پرداخت. یکی از تکنیک‌ها که بسیار هم مورد استفاده قرار می‌گیرد بریج دندان است که برای پر کردن فضای خالی بین دو دندان کاربرد دارد. نگهداری و تمیز کردن بریج دندانی در مقایسه با دندان‌های مصنوعی که یکسره هستند، راحت‌تر است. برای اینکه بتوان دندان‌های مصنوعی را تمیز کرد باید کل دندان‌ها را از دهان خارج کرد اما در روش پل ثابت اینطور نیست و می‌توان با مسواک زدن، به راحتی تمیز کرد. از دیگر مزایای این روش این است که دندان‌های کاری در صورت خرابی و یا شکستگی می‌توانند به راحتی ترمیم شده و توسط روکش پوشیده شوند.

کاشت بریج به عنوان یک روش جایگزین ایمپلنت دندان باعث خمیدگی و کج شدن دندان‌های سالم نمی‌شود. قیمت و مدت زمان لازم برای انجام این روش و همچنین دوره نقاهت بریج دندان کمتر از ایمپلنت است. پل ثابت دندان از نظر ظاهری بسیار زیبا و مشابه دندان‌های طبیعی است و جنس آن‌ها به گونه‌ای است که هیچ گونه خطری برای سلامتی ایجاد نمی‌کند.

از دیگر روش‌های جایگزین ایمپلنت، استفاده از دندان‌های مصنوعی است. پروتزهای متحرک در مقایسه با ایمپلنت کم هزینه‌تر هستند و فرد مدت زمان کمتری بدون دندان می‌ماند. دندان مصنوعی می‌تواند راه حل مناسبی برای برطرف کردن مشکلات تکلم، جویدن و گاز زدن مواد غذایی باشد اما حتما باید هر روز برای تمیز شدن از دهان خارج شود. به طور کلی تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان هزینه کمتری دارند، نیازی به جراحی در ناحیه لثه و استخوان فک ندارند، خونریزی کمتری اتفاق می‌افتد، از نظر ظاهری شبیه دندان‌های طبیعی هستند، دوره نقاهت و بهبودی بسیار کوتاه‌تری دارند و فرد برای مدت زمان کمتری بدون دندان می‌ماند.

جمع‌بندی

با توجه به توضیحات داده شده متوجه شدید که کاشت دندان چه با ایمپلنت و چه با روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان یک عمل حساس است و باید با دقت بالا و با استفاده از تجهیزات پیشرفته و مناسب انجام گیرد. مهم‌ترین مسئله قبل از هر چیزی، انتخاب یک روش مناسب برای کاشت دندان است که طی یک جلسه مشاوره با دندانپزشک خود می‌توانید تصمیم گیری کنید. دندانپزشک شما تنها شخصی است که می‌تواند بهترین روش را با توجه به شرایط دندان و فک شما پیشنهاد دهد بنابراین نگذارید در تصمیم گیری‌تان، اطلاعات غلط دیگران که در این زمینه هیچ علمی ندارند، تاثیر بگذارد. در صورتی که شرایط انجام ایمپلنت را نداشته باشید، می‌توانید از سایر تکنیک‌های جایگزین ایمپلنت دندان استفاده کنید که هر کدام از مزیت‌های خاصی برخوردار هستند. هرکدام از این روش‌های کاشت دندان را که می‌خواهید انجام دهید باید دقت داشته باشید که رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت اصولی و صحیح می‌تواند تاثیر بسزایی در طولانی‌تر شدن دوام آن‌ها داشته باشد.

واحد تحقیق و توسعه: کلینیک دندانپزشکی تیک

این مطلب را به اشتراک بگذارید
کیانا کیانی دوم
کیانا کیانی دوم
مقالات: 20

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

اگر قصد داری مشاوره مجازی رایگان بگیری تیک خیالتو راحت کرده همین حالا شماره رو بذار

درخواست مشاوره فوری
همین الان مشاوره رایگان میخوام!