بسیاری از افراد برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته، روش درمانی ایمپلنت را انتخاب میکنند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین روشها برای بازیابی دندانهایی است که به هر علتی از دست رفتهاند و به اصلاح و زیباتر شدن طرح لبخند کمک زیادی میکند. همچنین خوردن و جویدن را بهبود میبخشد و راه حل مناسبی برای رهایی از مشکلات ناشی از خالی ماندن جای یک یا چند دندان است. با این حال قبل از اقدام برای ایمپلنت بهتر است از شرایط ایمپلنت دندان آگاهی داشته باشید. پس از بررسی وضعیت هر فرد توسط دندانپزشک مشخص میشود که شرایط لازم برای ایمپلنت وجود دارد یا خیر. اگر شما هم قصد دارید بدانید که آیا ایمپلنت دندانی برای شما مناسب است یا نه، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان چیست؟
درصد بالایی از موفقیت و یا شکست ایمپلنت دندانی به وضعیت فرد بستگی دارد. اگر شرایط لازم برای ایمپلنت دندان را داشته باشید میزان موفقیت درمان افزایش یافته و مشکلات بعد از کاشت ایمپلنت را تجربه نخواهید کرد. به عبارتی انتخاب این روش درمانی براساس شرایط مورد نیاز باعث کاهش عوارض احتمالی آن میشود. اگر میخواهید یک یا چند دندان خود را ایمپلنت کنید باید مورد معاینه قرار گرفته و یک سری شرایط حداقل را داشته باشید. ازجمله مهمترین شرایط ایمپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- سالم بودن وضعیت و ساختار لثهها
ریشه دندانها داخل استخوان فک قرار دارد و لثه بخشی از دندان و ریشه آن را پوشش میدهد. درواقع لثه نقش حمایتی از دندان را دارد و علاوه بر این که مانع دیده شدن ریشه دندان میشود، از ایجاد عفونت و تجمع باکتری در ریشه جلوگیری میکند. زمانی که لثه از سلامت کافی برخوردار نباشد ریشه دندان عفونی شده و به مرور زمان به استخوان فک آسیب میرساند. از این رو در بررسی شرایط ایمپلنت دندان، سلامت لثه از اهمیت بالایی برخوردار است و به هیچ عنوان نمیتوان قبل از ایمپلنت وضعیت لثه را نادیده گرفت.
به دلیل حساسیت و تاثیرگذاری بالای لثه در کیفیت ایمپلنت باعث شده جراحان دندانپزشکی قبل از شروع درمان، لثه بیمار را معاینه کرده و از سلامت آن مطمئن شوند. چرا که وجود هرگونه مشکل در لثه میتواند منجر به شکست ایمپلنت و کاهش کیفیت آن شود. توجه به این مورد از شرایط ایمپلنت دندان به انتخاب صحیح نوع ایمپلنت مناسب کمک کرده و از صرف هزینههای مضاعف جلوگیری میکند. لثه سالم و بدون ناهنجاری، طول عمر ایمپلنت و کارایی آن را افزایش میدهد.
2- مناسب بودن تراکم استخوان فک (کافی و بالا بودن بافت استخوانی)
یکی دیگر از شرایط ایمپلنت دندان، کافی بودن تراکم استخوان فک است. پایه فلزی ایمپلنت یا همان فیکسچر قطعهای است که داخل استخوان فک قرار داده میشود و نقش ریشه دندان را دارد. از این رو استخوان فک باید دارای تراکم بالا باشد تا ایمپلنت کاشته شده ماندگاری بالایی داشته باشد. قبل از شروع ایمپلنت، تراکم و سلامت بافت استخوانی مورد آزمایش و بررسی قرار داده میشود. بعد از این که پایه ایمپلنت توسط جراح داخل استخوان فک کاشته شد در عرض چند ماه این پایه به بافت استخوانی جوش میخورد.
جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک نیازمند تراکم بالای بافت استخوانی است. در این حالت ایمپلنت از نظر استحکام و ماندگاری بهترین کیفیت را خواهد داشت. اما در برخی افراد این مورد از شرایط ایمپلنت دندان فراهم نیست و زمانی که استخوان دچار تحلیل شده و یا تراکم پایینی داشته باشد قبل از اقدام به ایمپلنت، پیوند استخوان و یا لیفت سینوس برای این بیماران انجام میشود. چون اگر با وجود تحلیل استخوان، ایمپلنت دندان انجام شود درمان موفق نخواهد بود و مشکلات جدی ایجاد میکند.
3- مراقبت و نگهداری مستمر از ایمپلنتهای دندانی
نحوه نگهداری و مراقبت از ایمپلنت نقش بسیار مهمی در کیفیت و ماندگاری آن دارد. به طور کلی درصد بالایی از نتیجه جراحیهای دهان و دندان به مراقبتهای بعد از آن وابسته است. به همین دلیل مراقبت و نگهداری یکی از مهمترین شرایط ایمپلنت دندان محسوب میشود. تخصص و مهارت دندانپزشک در کاشت ایمپلنت موضوع بسیار مهمی است. درصورتی که جراح، کاشت را در بهترین حالت انجام دهد اما بعد از آن فرد به درستی از ایمپلنت مراقبت نکند احتمال کاهش کیفیت و ماندگاری ایمپلنت زیاد است. از این رو توصیه میشود مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت را جدی بگیرید.
مهمترین مورد در مراقبت از ایمپلنت، رعایت بهداشت دهان و دندان است. تمیز بودن محیط دهان باعث افزایش کیفیت و کارایی ایمپلنت میشود. یکی از شرایط ایمپلنت دندان، فراهم کردن محیطی پاکیزه برای بهبود بافت اطراف ایمپلنت است. استفاده مرتب از نخ دندان، تمیز کردن دندانها با مسواک، شستشوی دهان و معاینات منظم دندانپزشکی جزو مراقبتهای ضروری بعد از ایمپلنت هستند. البته در روزهای اول نباید روی محل جراحی را مسواک بزنید. اگر محیط دهان عفونی شود احتمال شکست درمان ایمپلنت بالا میرود.
4- عدم مصرف برخی داروهای خاص
در زمان قبل و بعد از جراحی ایمپلنت باید مصرف برخی از داروها زیر نظر پزشک باشد. بعضی از داروها تاثیر منفی بر نتیجه ایمپلنت دارند و ممکن است باعث شکست درمان شوند. از این رو در میان گذاشتن مصرف هرگونه دارو با دندانپزشک قبل از شروع درمان جزو شرایط ایمپلنت دندان است. بعضی از داروها که برای مشکلات قلبی عروقی تجویز میشوند تاثیر رقیق کنندگی دارند و از انعقاد خون جلوگیری میکنند. درصورت مصرف این داروها ممکن است خونریزی در حین و بعد از جراحی متوقف نشود. داروهای ضد افسردگی میتوانند تراکم مواد معدنی در استخوان را کاهش داده و روند درمان و بهبود را طولانیتر کنند. درصورت مصرف هرگونه دارو حتما باید با دندانپزشک مشورت کرده و مصرف دارو را زیر نظر پزشک متخصص به طور موقت قطع کنید تا روند کاشت ایمپلنت را مختل نکند.
5- نداشتن برخی از بیماریهای زمینهای
برخورداری از وضعیت جسمانی سالم یکی دیگر از شرایط ایمپلنت دندان است. برخی از بیماریهای زمینهای باعث ایجاد مشکلاتی در روند درمان ایمپلنت میشوند و ریسک جراحی ایمپلنت در این شرایط بالا است. حتی در برخی موارد دندانپزشک توصیه میکند که برای این افراد ایمپلنت انجام نشود. به عنوان مثال ابتلا به دیابت باعث کند شدن روند بهبود زخم، مقابله ضعیف با عفونت و نرسیدن جریان کافی خون به بافت لثه میشود. بیماریهای خود ایمنی سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و خطر عفونت و التهاب را افزایش میدهد. بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و پوکی استخوان از دیگر مواردی هستند که روند درمان ایمپلنت را تحت تاثیر قرار میدهند.
6- داشتن حداقل 18 سال
محدودیت سن جزو یکی از شرایط ایمپلنت دندان محسوب میشود. تمام افرادی که قصد ایمپلنت دارند باید حداقل 18 سال داشته باشند. در دوران کودکی و نوجوانی رشد استخوان کامل نشده و تغییراتی در آن رخ میدهد. چنانچه قبل از 18 سالگی ایمپلنت انجام شود به علت ادامه داشتن رشد استخوان فک ممکن است پایه ایمپلنت جابجا شده و درمان با شکست مواجه شود. اما بعد از این سن رشد استخوان کامل شده و درمان نتیجه بهتری خواهد داشت.

7- عدم بارداری
انجام ایمپلنت در دوران بارداری خطرات خاصی برای جنین و مادر دارد و معمولا دندانپزشکان توصیه میکنند که این عمل را به دوران بعد از زایمان موکول کنید. با توجه به خطرات احتمالی، عدم بارداری به عنوان یکی از شرایط ایمپلنت دندان در نظر گرفته میشود. البته در موارد خاصی ممکن است بعد از مشورت با متخصص زنان و زایمان جراحی ایمپلنت برای خانمهای باردار انجام شود. تغییرات هورمونی در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. درنتیجه احتمال بروز عفونت، التهاب لثه و خونریزی بالا میرود. از طرفی میزان کلسیم بدن در این زمان کاهش مییابد و ممکن است جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک با مشکلاتی همراه باشد.
8- عدم یا کاهش مصرف سیگار و دخانیات
مصرف سیگار و دخانیات در نتیجه درمان ایمپلنت تاثیر منفی دارد. از این رو عدم مصرف آن به عنوان یکی از شرایط ایمپلنت دندان محسوب میشود. به دنبال مصرف سیگار احتمال عفونت و التهاب لثه افزایش مییابد و ممکن است استخوان فک، ایمپلنت را پس بزند. همچنین بهبود زخم در افرادی که سیگار میکشند پروسه طولانیتری دارد. به همین دلیل دندانپزشکان توصیه میکنند مصرف سیگار و دخانیات را به طور کامل ترک کرده و یا حداقل قبل و بعد از جراحی ایمپلنت آن را مصرف نکنند. در این صورت میزان نیکوتین در بدن کاهش یافته و عوارض ناشی از آن به حداقل میرسد.
چه افرادی شرایط کاشت ایمپلنت دندان را ندارند؟
برای این که در حین مراحل کاشت ایمپلنت دندان مشکلی پیش نیاید و ایمپلنت بعد از کاشت، دوام و کیفیت بالایی داشته باشد باید مراجعه کنندگان شرایط ایمپلنت دندان را داشته باشند. در این صورت جراحی و مراحل مختلف درمان ازجمله جوش خورن پایه ایمپلنت به بافت استخوانی و ترمیم لثه بدون مشکل پیش میرود. اما برخی افراد شرایط لازم را ندارند و این باعث ایجاد مشکلاتی در روند درمان میشود. در ادامه شرایط نامناسب برای ایمپلنت را بررسی خواهیم کرد و اگر جزو این گروه هستید نباید تحت درمان جراحی ایمپلنت قرار بگیرید.
- افراد زیر 18 سال به علت عدم تکامل رشد نمیتوانند دندانهای خود را ایمپلنت کنند. همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم محدودیت سنی یکی از شروط لازم برای ایمپلنت است. در افراد زیر 18 سال رشد اعضای مختلف بدن ازجمله صورت، استخوان فک و لثه کامل نشده و درصورتی که ایمپلنت کاشته شود بعد از کامل شدن رشد و تغییر اندازه فک و صورت میتواند ایمپلنت کاشته شده را جابجا کند.
- خانمهای باردار جزو کسانی هستند که شرایط ایمپلنت دندان را ندارند و برای حفظ سلامتی جنین توصیه میشود از انجام ایمپلنت در این دوران خودداری کنند. برای بررسی وضعیت فک و دندانها قبل و بعد از ایمپلنت انجام رادیوگرافی لازم است. با اینکه رادیولوژی از ناحیه صورت انجام میشود اما به طور کلی قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس برای جنین ضرر دارد. همچنین شرایط جسمی مادر و تغییرات هورمونها به گونهای است که عوارض احتمالی را افزایش میدهد.
- افراد مبتلا به بیماریهای خاص فاقد شرایط ایمپلنت دندان هستند. درصورت ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت، هموفیلی، پوکی استخوان، تحلیل لثه و بیماریهای قلبی عروقی، دندانپزشک با حساسیت و دقت بیشتری وضعیت بیمار را بررسی میکند و در بیشتر موارد ایمپلنت برای این گروه از افراد انجام نمیشود. همچنین ابتلا به انواع سرطان و بیماریهای خود ایمنی شرایط مورد نیاز برای جراحی ایمپلنت را نقض میکند.
- مصرف الکل و دخانیات سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده و دوره نقاهت را طولانیتر میکند. همچنین انعقاد خون و اکسیژن رسانی به بافتها مختل شده و در روند جراحی و درمان مشکلاتی ایجاد میکند. از این رو افرادی که مواد الکلی و دخانیات مصرف میکنند شرایط ایمپلنت دندان را ندارند. درصورت اقدام برای ایمپلنت باید مصرف این مواد از چند هفته قبل تا چند هفته بعد از جراحی قطع شود.
بررسی مختصری از فواید ایمپلنت دندان
ایمپلنت یکی از بهترین راهکارها برای جایگزینی دندان از دست رفته است و با توجه به مزایایی که دارد بیشتر افراد درخواست کاشت ایمپلنت را دارند. ایمپلنت شباهت زیادی به دندان طبیعی دارد و با پر کردن جای خالی دندان از دست رفته، طرح لبخند را اصلاح کرده و به حفظ زیبایی کمک میکند. همچنین استحکام و دوام بالایی دارد و اگر جراحی توسط دندانپزشک متخصص انجام شود و بیمار به درستی از آن مراقبت کند برای مدت طولانی و حتی به صورت مادام العمر قابل استفاده خواهد بود.
مراقبت از ایمپلنت آسان است و مانند سایر دندانها باید به آن رسیدگی کنید. درصورتی که شرایط ایمپلنت دندان را داشته باشید این درمان بهترین راهکار برای شما است. چون در حین مراحل کاشت و بعد از آن به دندانهای مجاور آسیب نمیرساند و از تحلیل استخوان فک و لثه نیز جلوگیری میکند.
برنامه ایمپلنت دندان
ایمپلنت نیز مانند درمانهای دیگر به یک برنامه دقیق نیاز دارد و هر فرد قبل از شروع درمان باید به طور اختصاصی مورد معاینه قرار گرفته و تمام موارد آنالیز شود. با مشاوره و بررسی شرایط مشخص میشود که شرایط ایمپلنت دندان را دارید یا خیر. دندانپزشک برای بررسی دقیق وضعیت استخوان فک و دندانها از رادیوگرافی استفاده میکند. جراح قبل از درمان باید تراکم، ارتفاع و عرض استخوان فک را به طور کامل بررسی کرده و پس از اطمینان از مناسب بودن شرایط، نوع و سایز ایمپلنت مناسب را انتخاب کند.
همچنین سلامت عمومی مراجعه کنندگان نیز بررسی میشود و درصورتی که بیماری خاصی نداشته باشید همه چیز برای طراحی برنامه درمان آماده است. طرح درمان متناسب با شرایط ایمپلنت دندان به طور اختصاصی برای هر فرد انتخاب میشود. با توجه به این برنامه، دندانپزشک تمام مزایا و عوارض احتمالی را به شما شرح داده و درنهایت ایمنترین و مناسبترین را انتخاب میکند. در برنامه درمان ایمپلنت مواردی مثل زمان جراحی، مراقبتهای قبل و بعد از آن، روند درمان، نیاز به درمان جانبی، تعداد ایمپلنت، هدف از درمان و هزینه آن به طور کامل شرح داده میشود.
ملاحظات کاشت ایمپلنت دندان
یک دندانپزشک ماهر و متخصص در زمینه ایمپلنت قبل از شروع درمان، وضعیت بیمار را از هر نظر بررسی کرده و مناسب بودن یا نبودن ایمپلنت برای آن فرد را تشخیص میدهد. شرایط ایمپلنت دندان باید به طور کامل مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس مناسبترین روش برای درمان انتخاب شود. مواردی که در بررسی شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت دندان در نظر گرفته میشود شامل موارد زیر است:
• چه تعداد دندان قابل کاشت است؟
ایمپلنت روشی است که میتواند برای جایگزینی یک یا چند دندان مورد استفاده قرار بگیرد. ممکن است بیمار یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد. در این شرایط دندانپزشک با توجه به تعداد دندانهای قابل کاشت برنامه درمانی خاصی را تنظیم میکند. ممکن است جای خالی دندانهای از دست رفته کنار هم و یا با فاصله از هم باشند. این مورد نیز در نحوه کاشت ایمپلنت تاثیرگذار است.

• درمان با چه هدفی انجام میشود؟
هنگام بررسی شرایط ایمپلنت دندان باید مشخص شود که هدف از درمان چیست. به طور کلی ایمپلنت برای اهداف زیبایی، درمانی و یا ترکیبی از هردوی این موارد انجام میشود. در شرایطی که بیمار دندان جلویی را از دست داده باشد ایمپلنت بیشتر با هدف زیبایی و بازگرداندن طرح لبخند انجام میشود. چنانچه دندانهای پشتی از دست رفته باشند هدف اصلی درمانی است. البته در هر صورت ایمپلنت روشی مناسب برای فراهم کردن اهداف درمانی و زیبایی به طور همزمان است.
• آیا قبل از کاشت ایمپلنت درمانهای دیگری نیاز است؟
دندانپزشک قبل از شروع درمان باید وضعیت فک و صورت و همچنین سلامت جسمانی بیمار را به طور کامل بررسی کند. در برخی موارد ممکن است به علت پایین بودن تراکم استخوان فک و یا تحلیل لثه درمانهای جانبی نیاز باشد. در این صورت به منظور فراهم کردن شرایط ایمپلنت دندان، ابتدا درمانهای مورد نیاز انجام شده و پس از فراهم شدن شرایط، ایمپلنت کاشته میشود.
• دندانهای باقی مانده در چه وضعیتی هستند؟
دندانپزشک هنگام بررسی شرایط ایمپلنت دندان، وضعیت سایر دندانها را نیز مورد ارزیابی قرار میدهد. به ویژه دندانهای مجاور ایمپلنت باید کاملا سالم و بدون لقی باشند و ریشه آنها مانعی برای کاشت ایمپلنت ایجاد نکند.
• کاشت ایمپلنت با چه روشی انجام میشود؟
روشهای مختلفی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد و هرکدام برای شرایط خاصی مناسب هستند. دندانپزشک بعد از بررسی وضعیت بیمار تعیین میکند که ایمپلنت به چه روشی کاشته شود. در حالت عادی کاشت ایمپلنت 2 الی 4 ماه زمان میبرد. اما در برخی موارد میتوان از روش کاشت فوری استفاده کرد که روند درمان آن کوتاهتر است.
• آیا بیمار مشکلات پزشکی خاصی دارد؟
دندانپزشک باید هنگام ارزیابی شرایط ایمپلنت دندان علاوه بر معاینه فک و دهان از سلامت جسمی مراجعه کننده نیز مطمئن شود. در برخی شرایط ممکن است فرد به بیماریهای خاصی مبتلا باشد که در این صورت ریسک جراحی ایمپلنت بالا میرود. معمولا برای این افراد روشهای دیگری پیشنهاد میشود اما درصورت لزوم و تحت شرایط خاصی میتوان با کنترل بیماری توسط پزشک متخصص در آن زمینه، ایمپلنت را انجام داد.
• آیا بودجه بیمار برای درمان کافی است؟
یکی از مواردی که قبل از اقدام به ایمپلنت باید در نظر گرفت بودجه بیمار است. آیا این فرد میتواند از پس هزینه درمان بربیاید یا خیر؟ در بین روشهای جایگزین کردن دندان از دست رفته، ایمپلنت به عنوان روشی پر هزینه شناخته میشود و بعضی افراد توانایی پرداخت هزینه آن را ندارند. اما در بعضی مراکز شرایط پرداخت خاصی برای بیماران در نظر گرفته میشود تا بتوانند از این روش استفاده کنند.

نمونه بیمار کاشت ایمپلنت دندان
در مراکز دندانپزشکی و ایمپلنت عکس و فیلم نمونههای کاشت ایمپلنت موجود است و قبل از اقدام برای درمان میتوانید این نمونهها را مشاهده کنید. برای دریافت مشاوره و رزرو نوبت کافی است با کلینیک دندانپزشکی تیک در مشهد تماس گرفته و اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنید.
بهترین شرایط کاشت ایمپلنت دندان
مهمترین مورد در تعیین بهترین شرایط ایمپلنت دندان، شرایط جسمی موجود و مراقبت از ایمپلنت است. این شرایط با توجه به وضعیت هر بیمار میتواند متفاوت باشد. با این حال موارد زیر جزو بهترین شرایط کاشت ایمپلنت محسوب میشوند:
1- جایگزینی هرچه سریعتر دندان از دست رفته
بعد از این که یک یا چند دندان به هر علتی از دست میرود جای آن خالی میماند. خالی ماندن جای دندان عوارض زیادی دارد و بهتر است در سریعترین زمان نسبت به پر کردن جای آن اقدام کنید. مراجعه به متخصص در همان مراحل اولیه و اقدام برای جایگزینی ایمپلنت دندان از عوارضی مانند تحلیل لثه و استخوان جلوگیری میکند. درصورتی که محل دندان کشیده شده عفونت نکرده باشد و مشکلات دیگری مانع ایمپلنت نشود دندانپزشک میتواند در بازه زمانی کوتاهی کاشت ایمپلنت را انجام دهد. اگر از زمان از دست دادن دندان تا کاشت ایمپلنت فاصله زیادی ایجاد شود احتمال تحلیل رفتن لثه و استخوان در آن قسمت بیشتر است.
2- مراجعه به یک متخصص و مرکز ایمپلنت معتبر
یکی از بهترین شرایط ایمپلنت دندان که حتما باید به آن توجه داشته باشید انتخاب یک مرکز معتبر و مراجعه به متخصص است. شما باید مرکزی را برای ایمپلنت انتخاب کنید که دندانپزشکان دارای تخصص و باتجربه در آن حضور داشته باشند و تمام شرایط شما قبل از درمان بررسی شود. این مورد تاثیر بسیار زیادی در کیفیت درمان دارد. اگر جراحی ایمپلنت توسط دندانپزشک متخصص انجام شود میزان موفقیت درمان بیشتر شده و عوارض احتمالی آن کاهش خواهد یافت. کلینیک دندانپزشکی تیک مشهد یکی از مراکز معتبر و مجهز برای ایمپلنت است و برای دریافت نوبت از بهترین دندانپزشکان میتوانید به سایت این مجموعه مراجعه کنید.
3- داشتن سلامت جسمانی مناسب
سلامت جسمانی یکی دیگر از بهترین شرایط ایمپلنت دندان است و برخورداری از این شرط، میزان موفقیت درمان را افزایش میدهد. درصورت ابتلا به برخی از بیماریها خطر شکست ایمپلنت دندان بیشتر میشود. در این شرایط ابتدا باید بیماریهای خاص تحت درمان قرار گرفته و سپس در شرایط خاصی ایمپلنت انجام شود. البته در بیشتر موارد به علت بالا بودن ریسک شکست، ایمپلنت برای این گروه انجام نمیشود. کسانی که بیماری زمینهای ندارند بهترین شرایط ایمپلنت برای آنها فراهم خواهد بود.
4- رعایت مراقبتهای قبل و بعد ایمپلنت
برای فراهم کردن بهترین شرایط ایمپلنت دندان باید قبل و بعد از جراحی، مراقبتهای لازم انجام شود. این مراقبتها در برنامه درمان توسط دندانپزشک به بیماران اطلاع داده میشود. به طور کلی این مراقبتها شامل رعایت بهداشت دهان، رژیم غذایی خاص، استراحت و پرهیز از دخانیات و الکل است. رعایت مراقبتهای قبل و بعد ایمپلنت دندان تاثیر زیادی در کاهش عوارض احتمالی بعد از جراحی دارد.
جمعبندی
از دست دادن دندان ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و زمانی که برای جایگزینی دندان به مراکز دندانپزشکی مراجعه میکنید روشهای متفاوتی به شما پیشنهاد میشود. ایمپلنت روشی با ثبات و دائمی است و برای بهرهمندی از مزایای این درمان کافی است شرایط ایمپلنت دندان را که در این مطلب توضیح دادیم داشته باشید. کاشت ایمپلنت به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد و باید از مواد باکیفیت استفاده شود. از این رو توصیه میکنیم قبل از اقدام برای ایمپلنت یک مرکز معتبر را برای این کار انتخاب کرده و به طور کامل مورد معاینه قرار بگیرید تا شرایط شما برای ایمپلنت بررسی شود.
واحد تحقیق و توسعه: کلینیک دندانپزشکی تیک
