مزایا و معایب ایمپلنت

مزایا و معایب ایمپلنت: آنچه باید قبل از تصمیم گیری بدانید!

یکی از روش‌های پرطرفدار و ایمن برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته و ایجاد یک لبخند زیبا، کاشت ایمپلنت دندان است که امروزه بسیار رواج پیدا کرده و کمتر کسی وجود دارد که این روزها به جای انجام این تکنیک نوین، از دندان مصنوعی استفاده کند. جراحی ایمپلنت دندان میزان جراحی کمتری دارد و در ایجاد یک چهره زیبا، بسیار تاثیرگذار است اما اگر توسط یک دندانپزشک کم تجربه و به صورت غیر اصولی و در یک مرکز نامناسب و غیرتخصصی انجام بگیرد، نه تنها در زیبایی تاثیر نخواهد گذاشت بلکه می‌تواند به فک و دندان‌های شما آسیب جدی وارد کند. بنابراین بهتر است قبل از شروع روند درمانی، درباره انتخاب مرکز تخصصی و دندانپزشک ماهر به خوبی تحقیقات انجام داده و درباره مزایا و معایب ایمپلنت اطلاعات کسب کنید تا بعدا دچار پشیمانی نشوید.

فهرست مطالب

ایمپلنت دندان چیست؟

امروزه یکی از اولین و بهترین پیشنهادهای دندانپزشکان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته، ایمپلنت دندانی است و علت آن هم، داشتن مزایای بسیار زیاد این روش در مقایسه با سایر درمان‌های دندانی است. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که معمولا از جنس تیتانیوم و یا زیرکونیا ساخته می‌شود و طی یک جراحی در داخل استخوان فک کاشته می‌شود. بعد از اینکه این پایه با استخوان اطراف جوش خورد، آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان می‌شود. میله کاشته شده به عنوان ریشه دندان عمل می‌کند و روکش استفاده شده بر روی آن نیز، نقش تاج دندان را ایفا می‌کند.

خوشبختانه ایمپلنت به خوبی در استخوان فک ثابت می‌ماند و نیازی به تکیه بر دندان‌های اطراف ندارد. در حال حاضر موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به 98 درصد است یعنی یکی از موفق‌ترین درمان‌های دندانی به شمار می‌رود. این روش نیز همانند هر جراحی دیگری دارای یکسری نقاط قوت و ضعف است که بهتر است قبل از انجام آن، به خوبی درباره مزایا و معایب ایمپلنت آگاهی کسب کنید.

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

یکی از مواردی که اکثر مراجعه کنندگان قبل از انجام ایمپلنت، درباره آن سوال می‌پرسند، مزایا و معایب ایمپلنت است. چرا که دانستن این مسئله که آیا انجام دادن این روش درمانی به نفع آن‌ها هست یا نه، حق طبیعی بیماران است و باید قبل از شروع پروسه درمانی حتما درباره چنین مسائلی، از پزشکان حاذق در این زمینه مشاوره و راهنمایی بخواهند. به طور کلی و خلاصه مزایای ایمپلنت دندان شامل استحکام و دوام وطول عمر بالا، زیبایی طبیعی، جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان، مراقبت و نگهداری راحت و عدم آسیب به دندان‌های مجاور است. در ادامه مزایا و معایب این روش را به صورت جداگانه و کامل توضیح خواهیم داد تا راحت‌تر بتوانید درباره انجام دادن یا ندادن ایمپلنت دندان تصمیم گیری کنید.

1- استحکام و مقاومت بالا

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در بررسی مزایا و معایب ایمپلنت مورد توجه قرار گیرد، میزان مقاومت و استحکام آن است. پایه ایمپلنت که در داخل فک کاشته می‌شود، معمولا از جنس تیتانیوم ساخته می‌شود که از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین بعد از اینکه به طور کامل با استخوان فک جوش خورد، می‌تواند همانند ریشه دندان طبیعی عمل کند.

همانطور که می‌دانید وظیفه اصلی دندان‌ها، کمک به سیستم جویدن است که از استحکام بالایی برخوردار هستند و به راحتی دچار شکستگی و آسیب نمی‌شوند. از همین رو، اگر قرار باشد جایگزینی برای دندان‌های طبیعی در نظر گرفته شود، باید استحکام کافی داشته باشد و بتواند در برابر فشار، مقاومت بالایی از خود نشان دهد.

2- دوام مادام العمر

یکی از مهم‌ترین مزایای کاشت ایمپلنت دندان، ماندگاری بسیار بالای آن است. اینطور می‌توان گفت که اگر پروسه درمانی به صورت اصولی انجام گیرد و از برندهای معتبر استفاده شود و همچنین فرد مراقبت‌های لازمه را به خوبی انجام دهد، می‌تواند بیش از 25 سال ماندگاری داشته باشد.

3- زیبایی طبیعی

با اینکه ایمپلنت دندان فراتر از یک روش زیبایی است اما به دلیل اینکه ایمپلنت‌های کاشته شده از نظر ظاهری کاملا شبیه دندان‌های واقعی شما هستند، تاثیر مثبت بسیار زیادی در افزایش اعتماد به نفس شما خواهند داشت. در واقع داشتن ظاهر زیبا و طبیعی یکی از موارد مهمی است که افراد در بررسی مزایا و معایب ایمپلنت، به آن توجه می‌کنند.

4- جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان

از دیگر مزایای کاشت ایمپلنت دندان، این است که از تحلیل لثه و استخوان فک جلوگیری می‌کند. زمانی که دندانی کشیده می‌شود و جای آن خالی می‌ماند، استخوان اطراف آن دندان دچار تحلیل می‌شود اما وقتی پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک فرو می‌رود و با آن جوش می‌خورد و روی پایه، healing cap مناسبی استفاده می‌شود، هم لثه و هم استخوان از تحلیل رفتن محافظت می‌شوند.

جلوگیری از تحلیل و آسیب لثه و استخوان فک از فاکتورهای مهمی است که در بررسی مزایا و معایب ایمپلنت در مقایسه با روش‌های دیگر نظیر استفاده از دندان‌های مصنوعی سنتی، به چشم می‌خورد.

5- مراقبت راحت و آسوده

در مقایسه‌ی مزایا و معایب ایمپلنت با سایر متدهای درمانی نظیر پروتز و دندان‌های مصنوعی سنتی، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در صورت کاشت ایمپلنت دندان، بدون نگرانی از لق شدن و سر خوردن دندان‌ها، می‌توانید غذا بخورید و صحبت کنید. در واقع عملکرد ایمپلنت‌ها همانند دندان‌های طبیعی است و فرد می‌تواند بدون هیچگونه تلاش و فشار اضافی و یا احساس درد، غذاهای مورد علاقه خود را بخورد. علاوه بر این، مراقبت و نگهداری از ایمپلنت دندان بسیار آسان است و همانطور که از دندان‌های طبیعی خود محافظت می‌کنید، در مورد ایمپلنت دندانی هم رفتار مشابهی خواهید داشت.

6- عدم آسیب به دندان‌های مجاور

از دیگر مواردی که در بررسی مزایا و معایب ایمپلنت در مقایسه با بریج دندان به چشم می‌خورد، این است که در روش ایمپلنت، دیگر نیازی به تراش دادن دندان‌های مجاور نیست چون تکیه گاه پایه ایمپلنت، استخوان فک است اما در درمان بریج دندان، به دلیل اینکه از دندان ناحیه مجاور ناحیه بی دندان به عنوان تکیه گاه استفاده می‌شود، باید دندان‌های مجاور تراش داده شوند تا به فرم مطلوب برسند.

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

با اینکه کاشت ایمپلنت دندان از مزیت‌های بسیاری برخوردار است اما مثل هر جراحی دیگری، دارای یکسری عوارض هم می‌باشد که خوشبختانه موقتی هستند. یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که به طور مستقیم با مزایا و معایب ایمپلنت در ارتباط است، نحوه انجام جراحی، استفاده از تجهیزات پزشکی مناسب و دانش و مهارت بالای دندانپزشک است. بدیهی است که اگر این جراحی مهم در یک مرکز غیرتخصصی و توسط پزشک کم تجربه انجام بگیرد، معایب و عوارض بسیار بیشتری خواهد داشت. اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم، معایب ایمپلنت شامل هزینه بیشتر به نسبت سایر روش ها، طولانی بودن طول درمان، نیاز به انجام جراحی و رعایت شرایط خاص می‌شود که در ادامه هر کدام به صورت مفصل توضیح داده خواهند شد.

1- هزینه بیشتر به نسبت سایر روش ها

از آنجایی که کاشت ایمپلنت دندان نیاز به زمان، تخصص و تجهیزات زیادی دارد، طبیعی است که هزینه بیشتری هم نسبت به بریج دندان و یا دندان مصنوعی داشته باشد اما این بدان معنا نیست که این روش صرفه اقتصادی نداشته باشد. در بررسی مزایا و معایب ایمپلنت، اولین نکته منفی که شاید شما را از انجام این روش بازدارد، همین هزینه بالا باشد اما اگر از این دید نگاه کنید که دندان کاشته شده قرار است سالیان سال برای شما هم از نظر زیبایی و هم از منظر سلامتی کاربرد داشته باشد، دیگر چنین تصوری نخواهید داشت. بسیاری از مراکز تخصصی ایمپلنت در این زمینه شرایط بسیار فوق العاده‌ای برای مراجعه کنندگان خود فراهم کرده‌اند تا هیچ کس به خاطر هزینه‌ی بالای این روش درمان، از انجام آن محروم نماند و با پرداخت اقساطی، بتواند از بهترین خدمات درمانی استفاده کند.

جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان

1- طول درمان بالا

بعد از اینکه پایه ایمپلنت درون استخوان فک کاشته می‌شود، باید یک دوره 2 الی 6 ماهه بگذرد تا دندانپزشک بتواند ادامه مراحل را انجام دهد. مدت زمان طولانی درمان از دیگر مواردی است که ذهن افراد را در رابطه با بررسی مزایا و معایب ایمپلنت و تصمیم گیری درباره انجام این روش درگیر می‌کند. اما باید بدانید که اگر این پایه به خوبی با استخوان فک جوش نخورد، نمی‌تواند استحکام کافی داشته باشد و بعد از مدتی، ممکن است لق بزند. البته در برخی شرایط می‌توان از ایمپلنت‌های فوری استفاده کرد و طول درمان را به کمتر از 1 ماه رساند اما همیشه این امکان وجود ندارد. همچنین باید توجه کنید که در صورت انجام ایمپلنت فوری باید هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت معمولی پرداخت کنید.

2- نیاز به جراحی

اولین مرحله برای انجام کاشت ایمپلنت دندان، انجام جراحی است که طی آن، دندانپزشک، قسمت مورد نظر از لثه را برش می‌دهد تا استخوانی که قرار است پایه درون آن قرار بگیرد به طور کامل نمایان شود. بعد از اینکه میله درون استخوان فک جای گرفت، بخیه زده می‌شود و بعد از گذشت چند ماه، می‌توان ادامه مراحل را انجام داد. باید گفت که این جراحی چندان سخت نیست و جزو جراحی‌های سنگین و پر عارضه محسوب نمی‌شود. در طول جراحی، به دلیل تزریق بی حسی، هیچ دردی احساس نخواهید کرد اما ممکن است این فرایند برای برخی خوشایند و قابل تحمل نباشد که در این صورت و با تشخیص پزشک، می‌توان از بیهوشی کوتاه مدت هم استفاده کرد.

3- ایمپلنت دندان برای همه افراد مناسب نیست.

شاید تصور کنید هر کسی که دندان خود را از دست داده می‌تواند از این روش درمانی استفاده کند اما این تصور اشتباه است. برای انجام کاشت ایمپلنت دندان باید بیمار واجد یکسری شرایط باشد تا بتوان آن را انجام داد. داشتن استخوان و لثه سالم، داشتن حداقل 18 سال، عدم بارداری، عدم یا کاهش مصرف دخانیات و سیگار، نداشتن بیماری‌های زمینه‌ای که تراکم استخوان را تحت تاثیر قرار می‌دهند، عدم مصرف برخی داروهای خاص از جمله شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان است. اگر قصد انجام این روش درمانی را دارید باید در جلسه مشاوره، تمام سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به دندانپزشک‌تان اطلاع دهید تا با در نظر گرفتن این شرایط، جراحی و درمان انجام گیرد.

مزایای ایمپلنت دندان به نسبت سایر رقبا

یکی از موفق‌ترین و بهترین درمان‌های دندانی شناخته شده، کاشت ایمپلنت دندان است که به دلیل داشتن نقاط قوت زیاد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در واقع یکی از مسائلی که باید در بررسی مزایا و معایب ایمپلنت دندان مورد توجه قرار گیرد، مقایسه مزایای این روش با سایر متدهای درمانی است. برای جایگزین ایمپلنت دندان، روش‌های دیگری هم وجود دارد که در ادامه به بررسی مفصل هرکدام خواهیم پرداخت.

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعی

یکی از سوالات متداول کسانی که می‌خواهند ایمپلنت انجام دهند، این است که ایمپلنت بهتر است یا استفاده از دندان مصنوعی. در جواب این سوال باید گفت که ایمپلنت به دلیل استحکام و دوام بالا، عدم لقی و قدرت بالا در جویدن، طول عمر زیاد، زیبایی طبیعی، عدم تحلیل استخوان بسیار بهتر از دندان مصنوعی است. هر دوی این روش‌ها برای جایگزین دندان‌های از دست رفته مناسب هستند اما با توجه به اینکه فرآیند نصب و مزایا و معایب ایمپلنت متفاوت‌تر از استفاده از دندان مصنوعی سنتی است، باید قبل از انتخاب هر یک اطلاعات دقیقی درباره آن‌ها به دست آورید. دندان مصنوعی تکیه گاه محکمی ندارد و فقط روی لثه قرار می‌گیرد اما در درمان ایمپلنت، یک پیچ محکمی که معمولا از جنس تیتانیوم است، طی جراحی در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و با استخوان جوش می‌خورد. دندان‌های مصنوعی نهایتا 7 تا 10 سال دوام می‌آورند در حالیکه ایمپلنت طول عمر بیش از 20 سال دارد که با مراقبت و نگهداری صحیح و اصولی می‌توان طول عمر آن را تا مادام العمر افزایش داد.

در مقایسه مزایا و معایب ایمپلنت با دندان مصنوعی، امتیاز مثبت جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان به روش ایمپلنت تعلق می‌گیرد. شاید تاکنون دیده‌اید افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند گاهی اوقات در غذا خوردن و یا تکلم دچار مشکل می‌شوند که علت آن به لق شدن دندان‌ها برمی‌گردد اما در صورت کاشت ایمپلنت دندان چنین مشکلاتی برای شما ایجاد نخواهد شد. مورد آخر در مقایسه مزایا و معایب ایمپلنت با دندان مصنوعی، زیبایی است که روش ایمپلنت در این زمینه بسیار موفق‌تر عمل می‌کند.

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به بریج

در مقایسه‌ی مزایا و معایب ایمپلنت دندان با درمان بریج می‌توان به عدم آسیب به دندان مجاور، مراقبت‌های ساده‌تر و طول عمر بیشتر اشاره کرد. از درمان بریج زمانی استفاده می‌شود که دندان‌های کنار فضای خالی آن‌ها، پر شدگی زیادی داشته و نیازمند روکش هستند. در طی این درمان، دندان‌های مجاور به عنوان پایه‌ای برای بریج‌ها استفاده می‌شود. از همین رو، به دلیل درگیری سه تاج دندان در طی درمان، استفاده از نخ دندان و مسواک دشوارتر خواهد بود. در حالیکه در روش ایمپلنت که یک درمان دائمی محسوب می‌شود، مراقبت از دندان‌ها و رعایت بهداشت دندانی با استفاده از نخ دندان و مسواک بسیار راحت‌تر است.

پایه‌ای که در کاشت ایمپلنت درون استخوان فک قرار می‌گیرد، از کیفیت و استحکام بسیار بالایی برخوردار است و هرگز نمی‌پوسد اما بریج به کار رفته در ترمیم فضای خالی دندان‌ها، تنها به مدت 10 سال دوام می‌آورد و می‌تواند باعث پوسیدگی دندان‌های مجاور هم شود. از نظر زیبایی نیز، ایمپلنت در رتبه بهتری از بریج قرار می‌گیرد.

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به روکش

این سؤال که ایمپلنت بهتر است یا روکش، از نظر علمی اشتباه است چرا که کاشت ایمپلنت دندان راه حلی دائمی برای دندان‌های از دست رفته است اما روکش روی دندان طبیعی قرار می‌گیرد. روکش و ایمپلنت هر دو از روش‌های اصلی ترمیم دندان هستند اما فرایند نصب و مزایا و معایب ایمپلنت با روکش متفاوت است. روکش، یک لایه مثل کلاهک است که روی دندان‌های پوسیده و شکسته قرار داده می‌شود تا از خرابی بیشتر آن‌ها جلوگیری کند. این لایه می‌تواند فلزی، سرامیکی، PFM، استیل یا موقتی باشد.

بعد از اینکه دندانپزشک قسمت‌های آسیب دیده را برداشت و در صورت نیاز عصب کشی کرد، دندان را تراش می‌دهد تا فضای کافی برای گذاشتن روکش فراهم شود. در نتیجه زمانی که ریشه هنوز سالم است و فقط تاج دندان دچار آسیب شده، از روکش استفاده می‌شود که دوره درمان کوتاه‌تر و هزینه کمتری دارد. ایمپلنت نیز برای زمانی که تمام دندان از دست رفته کاربرد دارد. طبیعتا دوام روکش به اندازه ایمپلنت نیست و احتمال دارد هر چد سال یکبار نیاز به تعویض داشته باشد. با اینکه هزینه ایمپلنت بیشتر است، اما چون ماندگاری بالاتری دارد و باعث جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان می‌شود، روش ایمن‌تری برای درمان دندانی است.

بهترین روش برای جایگزین کردن دندان از دست رفته چیست؟

پوسیدگی و از دست دادن دندان یکی از مشکلات رایجی است که امروزه به دلیل مصرف غذاهای ناسالم و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، گریبان گیر افراد زیادی شده است. همانطور که می‌دانید داشتن دندان‌های سالم در ایجاد یک لبخند زیبا و بیشتر شدن اعتماد به نفس افراد تاثیر بسزایی دارد؛ از همین رو دانش و تجهیزات دندانپزشکی به سمتی سوق پیدا کرده است که با متدهای درمانی جدید، بتواند دندان‌های از دست رفته را به خوبی جایگزین کند و زیبایی لبخند افراد را به آن‌ها برگرداند. زمانی که یک یا چند دندان کشیده می‌شود، علاوه بر جنبه‌ی زیبایی، تکلم و غذا خوردن فرد نیز با مشکل مواجه می‌شود. از آنجایی که سلامت دهان و دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، پیدا کردن یک روش جایگزین مناسب برای دندان‌های اصلی به یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی تبدیل شده است که به دلایل مختلفی نظیر پوسیدگی دندان، عوامل ژنتیکی، بیماری‌های لثه‌ای و … یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند. با توجه به بررسی مزایا و معایب ایمپلنت دندان، نتایج اینگونه نشان می‌دهد که در حال حاضر کاشت ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندان‌های از دست رفته است.

چرا که این روش از استحکام بسیار بالایی برخوردار است، به دندان‌های مجاور آسیبی نمی‌رساند و باعث تحلیل لثه و استخوان فک نمی‌شود، سازگاری بسیار بالایی با بدن دارد و خیلی کم پیش می‌آید که بدن فردی، پایه ایمپلنت کاشته شده را نپذیرد و پس بزند. با اینکه طول درمان طولانی دارد و نسبت به سایر روش‌ها، از هزینه بالاتری برخوردار است، اما به دلیل زیاد بودن نقاط قوت و مزایا، می‌توان از چنین معایب جزئی چشم پوشی کرد.

بهترین دندانپزشک برای ایمپلنت در مشهد کیست؟

بهترین دندانپزشک برای ایمپلنت در مشهد کیست؟

برای اینکه بتوانید از کاشت ایمپلنت دندان بهترین نتیجه را بگیرید، باید یک کلینیک دندانپزشکی معتبر با پرسنل متخصص و مجرب پیدا کنید که از پیشرفته‌ترین و به روز تجهیزات دندانپزشکی استفاده می‌کنند. کلینیک دندانپزشکی تیک با حضور دندانپزشک حازق، دکتر امیدواری یکی از بهترین مراکز برای انجام ایمپلنت در مشهد است که علاوه بر انجام ایمپلنت، خدمات زیبایی و درمانی دیگری نظیر لمینت، کامپوزیت، ارتودنسی، جراحی فک و صورت، درمان ریشه و … هم انجام می‌دهند.

این کلینیک که یکی از مجهزترین کیلینیک‌های شرق کشور است، با بهره‌گیری از بهترین تیم دندانپزشکان و دستیاران توانسته کارنامه بسیار موفقی در زمینه خدمات دهان و دندانی ارائه دهد. مشاوره تخصصی رایگان درباره مزایا و معایب ایمپلنت با سایر درمان‌ها و قیمت ایمپلنت در مشهد، ویزیت مجازی دندانپزشکی و امکان پرداخت اقساطی از دیگر ویژگی‌های فوق‌العاده این کلینیک است که باعث افزایش سطح دسترسی همه‌ی افراد جامعه شده است.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی شد تمامی مزایا و معایب ایمپلنت دندان بررسی شود تا اگر کسی به فکر جایگزین دندان از دست رفته‌ی خود است، بتواند بهترین روش درمانی را انتخاب کند. بریج، استفاده از دندان مصنوعی و روکش از دیگر روش‌های درمانی دندان به شمار می‌روند که در مقایسه با ایمپلنت، از مزایای چندانی برخوردار نیستند و نمی‌توانند کاربرد مناسبی همانند کاشت ایمپلنت دندان که در بین تمامی روش‌ها، بهترین و ماندگارترین روش جایگزینی دندان است، داشته باشند. با اینکه طول دوره درمان و هزینه این متد درمانی در مقایسه با سایر درمان‌ها بیشتر است اما به خاطر ماندگاری بالا و زیبایی طبیعی، با صرفه‌تر است.

واحد تحقیق و توسعه: کلینیک دندانپزشکی تیک

این مطلب را به اشتراک بگذارید
کیانا کیانی دوم
کیانا کیانی دوم
مقالات: 19

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

اگر قصد داری مشاوره مجازی رایگان بگیری تیک خیالتو راحت کرده همین حالا شماره رو بذار

درخواست مشاوره فوری
همین الان مشاوره رایگان میخوام!